Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12092

Levensadem

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Meijers, Marja

Geloofsopbouw

Saskia Schouten

01-10-2012

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit boek is een bewerkte vertaling van het boek "Breath of Life", het derde deel in een serie Engelstalige boeken over de tien geboden die in de VS gepubliceerd wordt. Als achterliggende gedachte: gij zult niet doodslaan behandelt de auteur de ware kern van ons bestaan: Het leven voor en na de conceptie.

Het boek is een juweeltje, een ode aan de schepping en een loflied op het leven. Het is geschreven vanuit het ik-perspectief van een ongeboren baby. Voor de baby in de baarmoeder terechtkomt, is hij een geestelijk wezen. Met verwondering ondergaat hij ( de baby is een jongetje) hoe hij geweven wordt in de moederschoot. Hij vraagt zich dingen af die zijn begrip ver te boven gaan, maar ervaart dat hij een wonder is, dat hij uniek is en kostbaar is, gewild door zijn Maker. Hij ziet uit naar het leven buiten de baarmoeder en fantaseert erover wat zijn bestemming zal worden.

Hij ervaart dat hij ledematen krijgt, ogen en oren. Hij ervaart het als heel bijzonder als hij ontdekt dat hij licht kan zien, maar raakt overstuur als hij spanningen en pijn ervaart en hoort dat er ruzie gemaakt wordt.

Dan wordt hij op een ochtend ruw gewekt...

Het boekje bevat korte hoofdstukken, afgewisseld met gedichten en Bijbelteksten. Het is een artistiek meesterwerk waardoor je als lezer op een bijzondere manier naar God als Schepper leert kijken. Enkele citaten:

' Door dingen te creëren die onzichtbaar zijn, zoals liefde, dromen en tijd, laat Hij zijn goddelijke handtekening overal achter.'

'Geluk is als de avondkoelte, een bries die je even verfrist en geruisloos verder trekt. Verdriet is als de regen die op je neerkomt en je koud en nat achterlaat, zelfs als de bui allang verder getrokken is.'

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Levensadem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.