Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12094

Blind vertrouwen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Pence, James

Thriller

Saskia Schouten

08-10-2012

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Het Genootschap voor Vernieuwing van de Wereld is een levensgevaarlijke sekte. Als je er eenmaal inzit, kom je er niet meer uit. Behalve Justine Bishop; het is haar gelukt om te vluchten. De sekte zoekt haar al drie jaar maar ze is onvindbaar. Haar man Peter en hun tienjarige tweeling zijn achtergebleven maar dat maakt deel uit van het plan van Justine en Peter. Als Peter de tweeling op het vliegtuig naar Texas zet, gaat hij ervan uit dat zijn vroegere studiegenoot Thomas hem wil helpen en de tweeling ophaalt van het vliegveld.

Thomas schrikt zich wezenloos als hij op zijn antwoordapparaat iemand naar adem snakkend hoort zeggen: "Red... mijn... kinderen..." Thomas vergelijkt deze noodkreet met het e-mailbericht dat hij eerst voor spam aanzag. Hij haast zich naar het vliegveld en daar blijkt dat de infiltranten van het Genootschap de kinderen al hebben gesignaleerd. Het lukt Thomas ternauwernood om de kinderen veilig mee te nemen. Maar ook bij hem thuis zijn ze niet veilig en ze moeten vluchten. Thomas is al een paar jaar boos op God omdat hij zijn vrouw en kinderen verloor bij een auto-ongeluk. Door gesprekken met Justine, komt hij tot inzicht en gaat hij weer op God vertrouwen.

De tweede verhaallijn gaat over Dana die door haar vriendin meegenomen is naar een retraite van het Genootschap. Ondanks dat Dana in 'de sfeer' gebracht wordt, blijft ze op haar hoede. Ze is het niet eens met de gang van zaken en besluit te vluchten, maar dat blijkt moeilijker dan ze dacht.

Een thriller die van begin tot eind boeit. Steeds als je denkt dat het goed afloopt, gebeurt er iets waardoor het spannend blijft. De sektebijeenkomsten zijn realistisch beschreven evenals Thomas' geestelijke strijd.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.