Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12030

Schoon genoeg

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Peters, Suzanne

Roman

Saskia Kroese

31-03-2012

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Doordat Gabriëlla aan smetvrees lijdt en zich niet wil laten helpen, wil haar man Mark scheiden en blijft zoon Robin bij zijn vader wonen. Gabriëlla wast ze vaak haar handen dat ze er wondjes aan overhoudt. Ze doet praktisch niets anders dan schoonmaken. Als Robin een ongeluk krijgt en in coma raakt, durft Gabriëla niet dichtbij hem te komen, uit angst dat ze hem ziek maakt door het overbrengen van bacteriën.

Intussen heeft ze kennisgemaakt met buurman Dirk . Hij accepteert haar en langzamerhand begint ze zich bij hem thuis te voelen den durft ze over de smetvrees te praten. Dirk dringt erop aan dat ze met Mark moet praten, omdat ze steeds met hem in een ruziënde sfeer zit bij Robins bed. Langzamerhand gaat het beter tussen Mark en Gabriëla. Dan komt ze erachter dat Dirk verliefd op haar is...

Uiteindelijk neemt Gabriëlla het besluit om zich te laten helpen en ze belt het Riagg. Dat is de eerste stap op weg naar haar genezing.

Een vlotlezende, boeiende roman over een vrouw met smetvrees. Helder en duidelijk wordt omschreven hoe het is om aan deze fobie te lijden. De reacties van mensen rondom de hoofdpersoon, zijn realistisch beschreven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.