Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12029

Josephine

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Delfsma, Hilly

Roman voor young adults

Saskia Schouten

28-03-2012

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Als hun dorp in een ontwikkelingsland in Afrika door rebellen wordt overvallen en hun moeder voor hun ogen wordt doodgeschoten, worden Alice en Josephine met andere tieners meegenomen en in het ruim van een schip gedumpt. Als het schip vergaat, komen veel kinderen om waaronder Alice. Met Charlie en een paar andere jongeren uit het dorp, trekt Josephine de wildernis in, terug naar het dorp. Daar aangekomen, vinden ze de ontzielde lichamen van de neergeschotenen en ze gaan hen begraven.

Om hun families te wreken, stelt Charlie Jospehine voor om samen dienst te nemen in het regeringsleger. Josephine past haar haardracht en kleding aan en heet nu Wesley, neef van Charlie. Als ze na een aanval gewond raken, wordt Josephine liefdevol opgevangen bij Luke en Macey, die haar laten doorgaan voor hun kleindochter. Ze kan niet praten over haar verleden en doet een paar pogingen om weg te lopen. Ze wil Charlie zoeken. De pogingen mislukken tot ze hem op een dag in de stad tegenkomt...

Dit boek, in de ik-vorm geschreven, geeft een realistisch beeld van het leven van een kindsoldaat. De gevoelens van de hoofdpersoon worden duidelijk beschreven. Het verhaal begint als Josephine bij Luke en Macey is en door middel van flashbacks, wordt het verleden van Josephine ontrold. Het boek is geschreven naar aanleiding van de ontmoeting van de auteur met een ex-kindsoldaat. De doelgroep voor het boek is young adults.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:2 Reacties op: Josephine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.