Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12028

In wonderland

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Austin, Lynn

Roman

Frea Kroese

26-03-2012

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Aan het begin van de twintigste eeuw was er eens een lieve, onbetekenende jonge domineesdochter, Alice Ripley genaamd. Zo zou dit boek kunnen beginnen als een soort sprookje. De titel vooronderstelt ook dat het over een sprookje gaat, maar Alice ontdekt in dit boek hoe het echte leven in elkaar kan zitten, met intriges, moord, ellende, honger, onderdrukking, gevaar. Deze jonge en naïeve vrouw komt haast van de een op de andere dag in een ongewenst levensavontuur terecht dat haar hele toekomstverwachting op zijn kop zet.

Lynn Austin is als geen ander begaafd om je in Alices levensverhaal te trekken en je er in te houden. Ik kon het boek niet wegleggen en ik moest weten hoe het af zou lopen. Het boek is als een film waar je middenin zit. Je voelt zelf de blaren op het onderste deel van je rug en je rilt van de neerstromende regen als je samen met Alice door de bossen van Wonderland Creek op weg bent. Op de juiste tijd is daar de ontspanning van een verliefdheid en een feest, de glimlach van een kind, de dankbaarheid van een vriendin, anders zou je het niet uithouden van de stress om de ontwikkelingen.

Ik geef dit boek 5 sterren! Heerlijk om te lezen als je griep hebt. Maar dan heb je wel drie of vier van dit soort boeken nodig, want het leest als een TGV.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: In wonderland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.