Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12027

Aslander

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Berg, Rien van den

Detective

Saskia Schouten

22-03-2012

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Boekenweekgeschenk t.g.v. de week van het christelijke boek.

Dominee Lammert Aslander is door zijn kerkenraad in de Stille Week op vakantie gestuurd. Hij vertrekt naar Ameland, maar de reis duurt langer dan verwacht omdat de veerboot vastloopt op het wad. Lammert zit met vijf mensen aan tafel. Een vrouw die hem sterk doet denken aan een roofvogel, Thera genaamd. De Turkse Bülent, de Slavische Mila en psychiater Egge.

Samen buigen ze zich over een krantenartikel dat handelt over een op het eiland gepleegde moord. Bülent heeft het slachtoffer gekend en vraagt Aslander of hij wil proberen de moordzaak op te lossen, omdat de politie volgens hem niets doet. Als de boot eindelijk loskomt en ze het eiland bereiken, komt Aslander direct in contact met een eilander journalist die het artikel geschreven heeft. De zaak komt aan het rollen.

Een heel boeiend boekje dat meer is dan een detective. Er zit een diepe boodschap in. Aslander komt zichzelf heel erg tegen en beseft wat zijn fout is geweest. Het boekje eindigt met een preek die grote indruk maakt op zijn toehoorders maar waar je ook als lezer even stilgezet wordt en tot nadenken wordt gestemd.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Aslander

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.