Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12031

In goede handen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Beek, Ina van der

Christelijke roman

Cora van Dijk

02-04-2012

2 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De tweelingzusjes Caroline en Christa verliezen al jong hun moeder. Met de tweede vrouw van hun vader kunnen ze niet overweg en dat laten ze duidelijk merken. Hun broer met Downsyndroom wordt ondergebracht bij een tante, waar ze zelf ook graag komen. Ze vormen samen een onafscheidelijke tweeling, tot aan de volwassen leeftijd slapen ze zelfs bij elkaar, ook als ze gaan studeren.

Maar dan laat Christa weten dat ze haar eigen weg wil gaan. Een bron van zorg voor Caroline. Als snel groeien ze van elkaar weg, ook letterlijk, want Christa gaat bij een fotograaf wonen waar ze model voor staat. Helaas gaat ze ook zo ver dat ze naaktfoto´s gaat doen en tenslotte verdwijnt ze met haar vriend naar Amerika.

Jaren is er geen contact. Dan komt Christa thuis, met haar kindje Lizzy. Ze wil nergens over praten, maar na enige tijd stelt ze iets onvoorstelbaars voor en komt ze met een naar bericht....

Al lange tijd heb ik geen romans uit de VCL-serie gelezen, omdat ik ze gewoonweg zat was. Ik moet zeggen dat deze familieroman me aangenaam verraste. Het verhaal zit echt goed in elkaar, is geschreven in een prima stijl. Wel lijkt het bijna een vervolgverhaal uit een tijdschrift, want bij elk nieuw hoofdstuk wordt eerst flink teruggegrepen naar het vorige. Dat maakt het soms wat traag en het is ook onnodig. Vooral het einde vond ik ontroerend en erg mooi. De belangstelling voor dit soort romans lijkt ook weer toe te nemen. Het is vooral een boek dat makkelijk leest, de karakters zijn eendimensionaal en het verhaal is eenvoudig te volgen. Een prettig boek voor in de trein, of om gewoon even lekker te ontspannen tussen je drukke werk door.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: In goede handen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.