Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16010

16010

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Vink, Willem de

Themaboek

Frea Kroese

22-01-2016

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Met een sterke introductie opent Willem de Vink dit boek. Hij zegt bijvoorbeeld dat hij al op zijn 17e het volgende tegen God zei: “Laat de wereld even draaien zonder mij erbij. Laat mijn adem naar U stijgen, dan is het hijgen snel voorbij.” Dat raakt direct de kern van de oppervlakkigheid in onze cultuur. We moeten van onszelf overal in betrokken zijn. We moeten van onszelf zoveel waardering ontvangen vanuit de wereld om ons heen om onze eigen betekenis te kunnen voelen. We voelen ons tot zoveel gedrongen. Terwijl er niets belangrijker is dan stil te worden en bij Jezus zijn.

Daar gaat het in deze dagelijkse korte meditaties om. Ontspan bewust. Ontspan bewust in de stilte. Ontspan bewust in de stilte waarin je God ontmoet. “God bevestigt je en Hij leert je om van jezelf te houden. Daar word je een stralend mens van”, zegt Willem de Vink in de eerste meditatie. Hij gaat helemaal voor bemoediging en spoort je liefdevol aan om tijd te nemen.

De eerste maand gaat het daarover. De tweede maand richt zich op de liefde in ontzettend veel facetten. Gods liefde voor ons is zo groot, dat we niet anders kunnen dan Hem ook liefhebben. Daarover nadenken vervult je met een blijdschap die alles laat verbleken.

De laatste maand in het boek gaat over je hart. Een heel hart. Een gefocust hart. Een genezen hart. Een nieuw hart. Een zuiver hart. Een hart waarin Gods wegen zijn. Waarin zijn Geest woont. Een hart waarin een volkomen vrede en rust heerst, ondanks alles wat er gebeurt.

Dit boek is een tof boek om gedurende drie maanden door te werken. Het zal je versterken in je relatie met God.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.