Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16009

16009

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Binsbergen, Liesbeth van

Kinderboek

Frea Kroese

18-01-2016

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Jurre en Jasmijn zijn de jeugddirecteuren van Zoopark, de dierentuin bij hen in de buurt. Ze zijn vrienden en doen alles samen. Als in Zoopark een ijsberin zwanger blijkt te zijn en jongen gaat krijgen, wordt dat een supergebeurtenis, omdat Jurre en Jasmijn heel erg hun best doen om met de directeur mee te denken. Ze geven deze gebeurtenis en het feit dat het bestaan van de ijsberen op de aarde bedreigd wordt op zo’n manier aandacht, dat mensen er aandacht en geld aan willen geven. De volwassen directeur kan zelfs een beroemde opgezette ijsbeer naar het park halen. En zo bedenken ze samen een tentoonstelling, waar veel natuurliefhebbers op af komen. Na de tentoonstelling wordt ook nog een kraamfeest gehouden als de kleine ijsberen een aantal weken oud zijn.

In de buurt komen nieuwe studenten in een huis tegenover het dierenpark wonen. De studenten nemen het niet zo nauw met de geluidswetten en Jurre ergert zich een hoedje aan hun levenswijze. Hij weet dat absolute rust nodig is voor de ijsberin en haar jongen. Samen met Jasmijn probeert hij er iets aan te doen. Het wordt aan het eind nog spannend als twee studenten ondernemende waaghalzen blijken te zijn. Jurre en Jasmijn helpen in het belang van het ijsberengezin mee om dat in goede banen te leiden, hoewel Jurre zijn emoties vaak nauwelijks kan bedwingen.

Het boek ziet er verzorgd uit en heeft een heerlijk stevige en glad kaft. De tekeningen zijn leuk om naar te kijken. Een aantrekkelijk  boek voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.