Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16008

16008

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Besten, Janny den

Young Adult Roman

Saskia Schouten

16-01-2016

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Voor de lezers die ‘Zwanenmoeder’  hebben gelezen: deze roman vertelt het verhaal van Nicky’s dochter Roos.

Roos wordt vreselijk betutteld door haar moeder. Ze bemoeit zich overal mee en is vreselijk bezorgd omdat haar dochter scoliose (een vergroeiing van de ruggenwervel) heeft. Ze is ook de enige die haar –tot ergernis van Roos -bij haar volledige naam, Rosalie, noemt.

Het botst voortdurend tussen moeder en dochter. Roos verzwijgt dat ze in een logeerhuis voor gehandicapten werkt; ze is bang dat haar moeder dat niet goedvindt, omdat ze zal denken dat Roos het niet aankan vanwege haar rug. Vervolgens verzwijgt ze dat ze naar Cyprus op vakantie gaat met haar neef en nicht en een vriend. Haar ouders laat ze in de waan dat ze met hen naar Zeeland gaat.
Op Cyprus komt het tot een botsing met neef Harm, maar met vriend Jillis heeft Roos goede gesprekken. Ze komt tot het inzicht dat ze niet langer kan doorgaan met haar leven zoals het nu gaat.

Dit is een roman waarin de auteur het leven en de gevoelens van Roos mooi  en realistisch neergezet heeft. Het evangelie komt naar voren op een mooie, pure manier. Het is een young adult-roman die ik jonge lezers van harte kan aanbevelen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.