Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09035

Reis naar Queensland

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Leon, Bonnie

Christelijke roman

Saskia Schouten

30-07-2009

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Queenslandtrilogie deel 1.

Rebecca is een zelfbewuste vrouw; ze woont in Boston aan het eind van de negentiende eeuw. Als haar vader overlijdt, blijkt het dat hij door weinig financieel inzicht zijn geld verkeerd had belegd. Het huis moet verkocht worden en Rebecca komt voor de keus te staan: onderwijzeres of gezelschapsdame worden, of trouwen met Daniël Thornton uit Australië. Ze is een paar keer met hem uit geweest en vindt hem erg sympathiek. Ondanks dat ze niet van hem houdt, zegt ze 'ja' tegen hem en gaat mee naar Queensland. Daniël woont daar met zijn ouders op een ranch die door zijn vader met harde hand bestuurd wordt.

Meneer Thornton is zeer autoritair en eist strikte gehoorzaamheid van iedereen. Rebecca heeft het daar erg moeilijk mee; haar man luistert meer naar zijn vader dan naar haar. Met haar schoonmoeder echter kan ze het goed vinden en ook met Callie, het inheemse dienstmeisje. Als ze in verwachting raakt, gaan er geruchten dat ze overspel gepleegd heeft. Zelfs Danië gelooft de leugen. Rebecca kan er niet meer tegen en besluit terug te keren naar Boston. Dan gebeurt er iets dramatisch...

Een vlot lezend, boeiend boek dat een goed beeld geeft van het Australië in de negentiende eeuw. Het evangelie komt er duidelijk in naar voren.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.