Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09034

Verander je wereld

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Mulinde, John

Zending & evangelisatie

Cora van Dijk

19-07-2009

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

In een boek van slechts 162 bladzijden komt erg veel aan bod. John Mulinde schrijft over de veranderingen in het land Oeganda en hoe God daar Zijn werk deed. Velen komen tot geloof en heel het land verandert ook staatsrechtelijk. Momenteel is het één van de succesvolste landen in Afrika.

Maar het blijft niet bij Oeganda. Wij worden allen opgeroepen met de schuld en zonden van ons eigen land tot God te gaan en voor ons land te bidden. Te bidden voor verandering van een maatschappij die zich gedraagt als Sodom en Gomorra. We worden opgeroepen ons te verootmoedigen, te bidden en ons te bekeren. Dan zal God horen, de zonden vergeven en het land herstellen. De tekst die hierbij steeds weer terugkomt is 2 Kronieken 7: 14

...en Mijn volk waarover Mijn naam is uitgeroepen, verootmoedigt zich en zij bidden en zoeken Mijn aangezicht en bekeren zich van hun boze wegen, dan zal Ik uit de hemel horen en hun zonde vergeven en hun land herstellen.

Persoonlijk kende ik het verhaal van Oeganda al. Het raakte me sterk doe door een knecht van God zoveel verandering kan worden teweeggebracht. Maar nu ik het weer las, was mijn verbazing des te dieper. Wat is God groot! Wat betekenen wij veel in Zijn ogen! 'Verander je wereld' is een verfrissend boek wat je geloof kan hernieuwen en verdiepen. Persoonlijk voelde ik me erg aangesproken door het verhaal van Abraham en Lot. Beiden gelovig, maar bij Abraham zien we meer dan zijn persoonlijke geloof. Hij vertrouwt God volkomen als deze hem een zoon belooft. Hij doet voorbede voor Sodom en Gomorra. Wij mogen bij onszelf onderzoeken of God ons ook zo wil gebruiken.

Het boek is zeer leesbaar, verdeeld in kleine stukken, met een duidelijke lijn in het geheel. Helaas staan er wel wat foutjes in wat betreft de Nederlandse taal, maar vanwege de sterkte van het boek geef ik het toch vijf sterren. Het is namelijk een boek wat iedere christen zou moeten lezen om zijn geloof te verdiepen en versterken.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.