Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

11038

Rebecca

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kooijman, Mirjam

Roman

Saskia Schouten

29-08-2011

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Na haar moeders overlijden verandert Rebecca's vader in een harde man die geen liefde meer lijkt te kennen en het zijn dochter erg moeilijk maakt. Rebecca loopt weg en belandt bij Sven. Ze worden verliefd maar na twaalf dagen worden ze door een bizarre gebeurtenis uit elkaar gerukt.

Rebecca komt in een huis terecht waar pleegkinderen worden opgevangen. Ze heeft het reuze naar haar zin en Michael wordt verliefd op haar. Maar Rebecca's hart ligt bij Sven; helemaal nu ze erachter gekomen is dat ze zwanger is van hem. Michael kan dat niet verkroppen en houdt iets heel belangrijks voor haar achter...

Sven is tot geloof gekomen en begint een gospelband met een groep jongens. Hij verlangt naar Rebecca maar weet niet waar hij haar moet zoeken. Rebecca probeert hem wel te zoeken, maar weet niet dat hij in de buurt woont. Een keer meent ze hem vanuit de bus te zien, maar daar blijft het bij. Haar verlangen naar hem wordt steeds heftiger. Zal ze hem ooit weer zien? Zal hij ooit weten dat hij vader wordt?

Een vlotlezende roman die ik, naarmate ik verder las, moeilijk weg kon leggen. Het is wel een beetje onrealistisch dat Rebecca zo lang wacht met haar zoektocht naar Sven. Daar had ze al veel eerder mee kunnen beginnen. Haar zoektocht naar God en de vergeving die achterin het boek plaatsvindt, worden op een ontroerende manier beschreven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Rebecca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.