Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

11039

Je [on]mogelijke bestemming

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Allum, Ivan en Isabel

Geloofsopbouw

Cora van Dijk

31-08-2011

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De inhoud van dit boek bestaat uit vele getuigenissen vanuit het leven van Ivan en Isabel; daarnaast uit een groot aantal adviezen voor je persoonlijke leefwijze. Centraal in het boek staat de profetie. Zowel Ivan als Isabel hebben de gave van profetie ontvangen van de Heilige Geest en beiden hebben ze besloten zich geheel in dienst van God te stellen. Zo reizen ze de hele wereld rond om aan kerkelijke leiders, maar ook aan gemeenteleden, te profeteren. De boodschappen die zij van God ontvangen, zijn meestal aanwijzingen voor bepaalde personen. God openbaart aan hen zijn visie voor mensen en gebeurtenissen. Deze geven ze door aan wie het betreft. Er vinden wonderen, genezingen, maar ook bemoedigingen en evangelisatie plaats. De Allums staan in contact met bekende leiders uit de hele wereld en bemoedigen en waarschuwen hen naar aanleiding van visioenen en boodschappen van God zelf.

Ik heb het boek twee maal moeten lezen voordat ik er enigszins objectief tegenaan kon kijken. De materie is voor mij onbekend; ik heb nog nooit iemand gekend die een profetie ontvangen had en ook niemand die een profetie van een ander doorgegeven kreeg. Daarom staat de werkelijkheid van het boek wat veraf; ik denk dat dit voor heel veel mensen in Nederland geldt. Toch is het goed te beseffen dat de manier waarop wij hier in Nederland ons geloof beleven, niet de enige is. Maar ondanks dat het voor mij onbekende materie is, moest ik concluderen dat het hier om ware christenen gaat die zeker de boodschap van God doorgeven. Het geheel is wel een erg Amerikaans verhaal geworden. Toch goed om te weten dat er meer is; ik denk dat wanneer wij in Nederland ons meer richten op een geloof dat vol is met 'geven' in plaats van de consumerende christen te zijn, zoals velen in onze kerken, God ook in Nederland met de kracht van de Heilige Geest zal komen en er een opwekking plaats zal vinden.

Wanneer je het boek technisch bekijkt, is het matig. De indeling is niet duidelijk, de verhalen staan behoorlijk door elkaar. Er wordt steeds gebruik gemaakt van de eerste persoon enkelvoud (ik-vorm), maar het duurt telkens even voor je ontdekt of het nu Ivan is die iets vertelt, of Isabel. Dat maakt het lezen wat lastig. Maar wat inhoud betreft moet je concluderen dat deze mensen op een bijzondere manier door God worden gebruikt. Het doet me aan Jeremia of Daniel denken. Daarom is het sowieso waardevol dat zij hun ervaringen met ons willen delen. Ook zijn het niet enkel positieve ervaringen waar ze over spreken; ze geven ook de fouten aan die ze gemaakt hebben, zodat we ervan kunnen leren.

Voor wie is dit boek geschikt? Ik denk dat je wel een beetje door je eigen kerkelijke muren heen moet kunnen kijken om dit boek te begrijpen en waarderen. Zelf vond ik het waardevol om te zien dat Gods Geest op verschillende plaatsen op verschillende manieren werkt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.