Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19036

Paal 15

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Diverse auteurs

15 Waddenverhalen

Cora van Dijk

30-03-2019

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Vijftien vrouwelijke auteurs hebben op Ameland inspiratie opgedaan om een verhaal van maximaal 4000 woorden te schrijven dat zich afspeelt op de Wadden. Initiatiefneemster is Marelle Boersma. De verhalen zijn gebundeld en uitgebracht. Van elk exemplaar, dat de vriendelijke prijs van € 12,50 heeft, gaat een euro naar de Waddenvereniging. Een erg leuk idee om zo een boek uit te brengen. Creatief! Ook zat er een kleine folder bij over hoe het boek tot stand gekomen is.

Dan iets over de inhoud van de bundel. Je proeft in elk verhaal de sfeer van de Waddeneilanden, die is goed neergezet. Maar het niveau van de verhalen verschilt sterk. Sommige zou ik een waarde van 4 sterren toekennen, maar andere slechts 2. Er zaten verhalen bij met echte spanning, maar ook heb ik me bij een paar verhalen enigszins verveeld. Er waren mensen die echt tot leven kwamen, maar bij sommige kon ik me niets voorstellen. Wat me wel opviel was dat het niet allemaal oppervlakkige spanningsverhalen waren, maar dat er ook psychologie en romantiek in verwerkt is, soms op een heel goede wijze.

Ondanks mijn kritiek wil ik toch positief eindigen met deze recensie. Vooral omdat het boek anders is dan alle andere verhalenbundels. De samenbindende factor van de Wadden maakt het aantrekkelijk en dan neem ik voor lief dat niet elk verhaal geweldig is. Bij elkaar is het een leuke mix, waarbij je voor jezelf kunt beslissen van wie je nog eens meer zou willen lezen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.