Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19037

Verborgen lied

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Besten, Janny den

Christelijke roman

Saskia Schouten

01-04-2019

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Ellis is achtentwintig en nog steeds single. Maar als haar beste vriendin trouwplannen heeft, meldt ze zich aan bij een datingsite. Hierdoor ontmoet ze Wout en het klikt tussen hen.

Evenals haar oma heeft Ellis een passie voor vluchtelingen. Nadim uit Syrië woont een paar maanden in Nederland en via oma komt Ellis met hem in contact. Het klikt tussen hen en ze besluiten om elke week te gaan hardlopen.
Het contact tussen hen wordt steeds beter maar vanwege het cultuurverschil gaat Ellis ervan uit dat een relatie niet haalbaar is. Ze kan zich beter op Wout gaan richten. Maar waarom wil Wout steeds wat doen en wordt er weinig echt gepraat? Dan krijgt Ellis een bijzondere droom…

Tante Machteld, een schoonzus en vriendin van oma vertelt over haar leven. Hoe ze Dirk leerde kennen, een jongen uit een ander milieu. Toch trouwde ze met hem ondanks het feit dat haar ouders erop tegen waren. In de eerste oorlogsdagen moesten ze vanuit Veenendaal naar het westen evacueren, net als Ellis’ oma.

Deze roman is een vervolg op Verborgen bloem, maar kan heel goed zelfstandig worden gelezen. Door de vlotlezende prettige schrijfstijl wordt de lezer direct in het verhaal getrokken. Zoals in alle boeken van deze auteur is het geloof op een prachtige manier in het verhaal verweven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.