Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19035

IJskoud

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Suzanne Vermeer

Thriler

Frea Kroese

30-03-2019

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Ben de Groot, een inspecteur die bijna met pensioen is, pakt een oude zaak op: de verdwijning van de 16-jarige Johanna van Vliet van 25 jaar geleden. Olivia is Johanna’s nichtje, de dochter van haar broer. Ze lijkt sprekend op Johanna. Ze studeert geschiedenis en hoopt af te studeren op de ontwikkeling binnen het forensisch onderzoek van de afgelopen tientallen jaren. Als Ben bij haar grootouders binnenstapt intrigeert het haar dat de zaak van haar tante weer onder de aandacht van de politie ligt, maar haar vader en opa worden er boos van omdat ze het verdriet van zichzelf en hun vrouw en moeder niet meer willen oprakelen.

Tijdens een gesprek met haar vader laat hij de naam van Johanna’s beste vriendin vallen en dat wordt voor Olivia het aanknopingspunt om te onderzoeken wat er nu precies met haar tante was gebeurd. De informatie van Merel, de beste vriendin, is uitermate interessant, zo interessant zelfs dat Olivia naar Denemarken vertrekt om verder te informeren. Eenmaal daar aangekomen komt ze in een versnelling van gebeurtenissen terecht, waardoor ze ook nog even naar IJsland gaat voor een paar dagen. De situatie verslechtert met de dag en voor ze het weet heeft ze een verkeerde inschatting gemaakt.

Deze spannende thriller is heerlijk om in de winterse vakanties te lezen en zelfs nog geweldig in de voorjaarsvakantie. De hoofdpersonen Ben en Olivia zijn uitgesproken karakters, je leert ze snel kennen en toch blijven ze verrassen. Ik vond het leuk om in mijn pauze-uren met hen op te trekken. De zaak wordt uiteindelijk opgelost en gelukkig wordt het verdriet om Johanna in juiste mate verwoord en verbeeld. De schrijver heeft het vermogen om een boeiend verhaal neer te zetten, met mooie gebeurtenislijnen. Natuurlijk loopt het pure kwaad los rond maar uiteindelijk is er gerechtigheid.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.