Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12008

Over de rivier

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Flinchbaugh, C. Hope

Christelijke roman

Saskia Schouten

26-01-2012

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Vijftien jaar nadat haar moeder is doodgemarteld in de gevangenis, trekt Mei Lin met haar vriendin Fei de afgelegen dorpen van China in om het evangelie te brengen. In het eerste dorp worden ze gastvrij ontvangen. Daar komen veel mensen tot bekering. Het blijkt het dorp te zijn waar Mei Lins moeder achttien jaar geleden het evangelie bracht. Vlak voor hun vertrek wordt Fei gearresteerd. De nieuw gelovige Lian besluit om met Mei Lin verder te trekken.

De tweede verhaallijn gaat over Jung Soon in Noord- Korea. Haar man is van de honger gestorven en ze bleef zwanger achter met twee kinderen. Zij kan hen en zichzelf ternauwernood in leven houden. Dagelijks trekt ze er met haar zus op uit; eerst naar de verplichte partijbijeenkomst en vervolgens om gras te zoeken waar ze soep van kookt. Omdat ze steeds zwakker worden, wordt het steeds zwaarder om er dagelijks op uit te trekken.

Dan komt Jung Soons broer Hwan langs. Ze hebben hem jaren niet gezien omdat hij in het leger zat. Hij is daar weggegaan en heeft voor hen eten meegenomen. Van hem hoort Jung Soon en haar zus over de God Die liefheeft en een vluchtroute naar China.

Ze besluit de overtocht te wagen...

Een realistische, hartverscheurende roman die is gebaseerd op waargebeurde verhalen. Op een duidelijke, verhelderende manier wordt de schrijnende situatie in Noord-Korea uit de doeken gedaan. Een aanrader voor iedereen die meer over het dagelijks leven in Noord-Korea wil weten.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.