Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12009

Bloedband

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Gauw, P.L.

Detective

Ina Velthuizen

30-01-2012

2 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Het verhaal in deze detective speelt zich af binnen de gesloten wereld van de Amish. De tienjarige Amishjongen Jeremiah Miller, die door zijn grootouders wordt opgevoed, is verdwenen. Uit een briefje dat is achtergelaten, kunnen zij opmaken dat Jeremiah is meegenomen door zijn vader Jonah Miller die verbannen is uit de gemeenschap. Ten einde raad wendt de grootvader zich tot twee mensen buiten de Amishgemeenschap en vraagt hun om zijn zoon op te sporen. De zoektocht is nog maar enkele dagen gaande als Jonah dood wordt gevonden onder nogal bijzondere omstandigheden.

Het boek is het eerste deel van een detectiveserie die zich afspeelt in de Amishwereld.

Het is aan de sheriff om de dood van Jonah te onderzoeken. Hij heeft frequent overleg met professor Michael Branden die de zoektocht naar Jonah was gestart en die nu zoekt naar Jeremiah die nog steeds vermist is.

Het boek leest heerlijk makkelijk. Persoonlijk had ik nog nooit een boek gelezen over de Amish; ik denk dat dit boek een goede indruk geeft van deze gesloten leefwereld met haar geheel eigen tradities.

Echt spannend vond ik het boek niet. De tekst op de achterflap doet duistere geheimen vermoeden, maar persoonlijk vond ik die niet zo duister of onverwacht. Verder vond ik bepaalde gedachtegangen en conclusies nogal vergezocht of zelfs onlogisch. Jammer, want dat ontneemt je enigszins de zin om verder te lezen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Bloedband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.