Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12007

Ik geloof het allemaal wel!

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Slagter, Hoite

Theologie

Aritha Vermeulen

24-01-2012

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Waar komen wij mensen vandaan? Hoe is alles ontstaan? Deze basisvragen bepalen vaak onze visie op de toekomst.

Hoite Slagter, de auteur van dit boek, geeft de Bijbel in dit boekje een eerlijke kans. Hij hoopt dat zijn lezers de vijf hoofdstukken serieus doornemen en zich afvragen of de informatie die de Bijbel geeft misschien toch logischer is dan vaak gesuggereerd wordt.

In vijf hoofdstukken passeren belangrijke gedachten en ideeën de revue:

  • Is geleidelijke ontwikkeling in overeenstemming met de Bijbel?
  • Schiep God in het begin de aarde woest en leeg?
  • Suggereert de Bijbel dat de zes scheppingsdagen langere perioden zijn?

Tenslotte volgt er een samenvatting van acht pagina's.

Dit boekje geeft geen compleet beeld van wat de Bijbel over het ontstaan van de wereld zegt. Wel brengt het glashelder een paar hoofdlijnen naar voren. Het wordt duidelijk dat Gods Woord niet onzorgvuldig opzij geschoven moet worden als een verachtelijk boek.

Waar het volgens de auteur van dit boek op neerkomt -dit wordt steeds in het boekje naar voren gehaald- is de vraag of je wel of niet gelooft wat God in Zijn Woord zegt. Het is een wonder als je Hem mag ontmoeten als je Redder. Na verloop van tijd kom je dan steeds meer onder de indruk van het feit dat Gods Woord klopt in alles en dat God echt te vertrouwen is.

Bepaalde dingen raakten me: 'Om de Heer en Zijn Woord als het ware recht in de ogen te kunnen kijken, is het van belang dat we in de eerste plaats geloven dat wat Hij geschreven heeft waar is. Zijn wij bereid, als gelovigen, God en Zijn Woord serieus te nemen? En laten we daarbij ons beeld van de Bijbel niet beïnvloeden door wat ons verstand ons wellicht zegt, hoe moeilijk dat ook is. Inderdaad, het vereist veel moed om echt te geloven wat God zegt.'

Zeker voor studenten is dit boek zeer bruikbaar en handzaam. Ook als je op je werk collega's hebt die er van uitgaan dat alles is ontstaan door evolutie, kan dit boekje een praktisch naslagwerk zijn.

Deze paperback bevat als extraatje vijf bijlagen en een tekstenregister.

Warm aanbevolen!

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.