Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

08045

Op zoek naar de regenboog

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Martinez, Pablo en Hull, Ali

Thema rouwverwerking

Kees van Baardewijk

30-12-2008

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

We hebben in ons leven een metgezel die ons nooit verlaat. We praten weinig of niet over hem maar hij is onontkoombaar aanwezig. De dichteres Jacqueline van der Waals sprak over de bedreiging van die metgezel als ,,wat onder ons angstvallig wordt verzwegen". Ik bedoel de dood.

De dood is overal aanwezig: in de grote rampen die de wereld treffen en in ons eigen kleine leven. Iedereen wordt vroeg of laat met de dood en het sterven geconfronteerd. Wat kan dat heftig zijn. De dood ontregelt levens, geeft grote verwarring en onrust. De dood is een vijand. Maar wat ben je gelukkig als je met Paulus kan uitroepen dat de dood eigenlijk al verzwolgen is, opgeslokt door de overwinning van Christus. Maar nog steeds bezorgen dood en sterven veel verdriet. Wat een tranen worden er gehuild. Wat wordt er gerouwd en wat is dat diepingrijpend en moeilijk.

Pablo Martinez (medicus en psychiater) en Ali Hull (journalist) schreven een overtuigend en heel behulpzaam boek voor rouwenden en voor hen die hen bijstaan ,,OP ZOEK NAAR DE REGENBOOG" - Een reis door verlies en rouwverwerking. Deze publicatie bevat informatie, interviews en praktisch advies en gaat in op vragen als: Wat is rouw en wat doet het met mensen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en geestelijk gebied? Wat kunnen rouwenden zelf doen en hoe kunnen mensen om hen heen helpen? Wat is ,,normale" rouw en wanneer en hoe wordt rouw afwijkend? Ook rouw na echtscheiding komt ter sprake.

Dit boek kreeg juichende recensies. Het is eigenlijk een boek voor iedereen maar vooral mensen in het pastoraat kunnen er veel aan ontlenen. Het helpt je als je zelf met rouw te maken krijgt en het helpt om rouwenden beter te begrijpen.

Hier kun je het eerste hoofdstuk alvast lezen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.