Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09001

Pareloester

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Verweerd, Joke

Christelijke roman

Saskia Schouten

09-01-2009

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Wessel en Anne zijn beiden arts en hebben een zwaar gehandicapte dochter. Zij krijgen niet echt een band met haar ondanks hun inzet en liefde. Ze groeien uit elkaar en gaan apart wonen.

Wessel moet voor een medisch congres naar Kiev. Jaren geleden is hij daar ook geweest. Toen ontmoette hij Zoya, een verpleegster die grote indruk op hem maakte. Nu zal hij haar weer zien want ze staat op de sprekerslijst. Ze houdt een warm pleidooi voor de mensen die aan aids lijden. Met haar bezoekt hij een tehuis waar deze mensen worden verpleegd. Ze hebben diepgaande gesprekken met elkaar en Wessel wordt aan het denken gezet.

Tijdens Wessels afwezigheid gaat Anne voor onderzoek naar de dokter. Waar ze voor vreesde, is waarheid en het dringt tot haar door dat ze Wessel meer dan ooit nodig heeft...

Een indringende, psychologische roman, waarin grote levensvragen aan de orde komen. De roman bevat drie delen: in "Zout" leeft de lezer mee met Wessel, in "Zand" gaat het over Anne. Dit deel wordt in de ikvorm geschreven en leest wat makkelijker. Met "Parelmoer" wordt het boek besloten, hierin gaat het over Wessel en Anne.

Op de pagina van Joke Verweerd kun je meer over deze nieuwe roman vinden.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.