Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

08044

Hebreeuws in zes dagen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Diverse auteurs

Cursusboek

Cora van Dijk

16-12-2008

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De inhoud van dit boek is een cursus Hebreeuws. De motivatie van de schrijvers is het bevorderen van de mondigheid van de lezer en een laagdrempelige cursus voor mensen van 8 tot 88 te zijn. In feite is het een vorm van bijbelstudie. Behandeld worden de 22 letternamen aaneengeregen tot een verhaal over de uittocht uit Ur, Egypte en Babel. Hiernaast wordt nog een aantal andere onderwerpen aan de orde gesteld. Er staan ook veel interessante wetenswaardigheden in het boek.

De schrijvers zijn erin geslaagd om een aansprekend cursusboek te maken. Het aanzicht is misschien wat gewoontjes, maar als je het boek opent, wordt je verrast door de frisheid van de lay-out. Je nieuwsgierigheid wordt als vanzelf getrokken. De teksten worden verrijkt met mooie tekeningen en handige schema's. Je wordt als het ware mee op reis genomen door de taal Hebreeuws, de brontaal van het oude testament.

Ik vind het boek zeer sterk en kan het zeker aanbevelen voor iedereen die zich meer in de Bijbel wil verdiepen. Een Joods gezegde luidt: wie de Hebreeuwse geschriften slechts in vertaling leest, is als iemand die zijn moeder kust door een zakdoek heen... Al spreken we van het Hebreeuws als een 'dode taal', door de Joden is het eigenlijk door de eeuwen heen levend gehouden. Wellicht dat we hier als christenen een voorbeeld aan kunnen nemen.

Dit cursusboek is niet verkrijgbaar in de boekwinkels. Je kunt het bestellen bij http://www.studiehuisreshiet.nl.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.