Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

08043

De bruiloft

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Sparks, Nicholas

Roman

Frea Kroese

12-12-2008

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit boek is een romantische verrassing. Een geweldig leuk boek voor mensen die geloven in herstel van een dood huwelijk; bloei na een bittere kou; tederheid na een diepe kwetsende stilte.

In dit prachtige boek is Wilson Lewis de hoofdpersoon en Jane, zijn vrouw het voorwerp van zijn diepe liefde. Alleen... zonder dat hij er erg in heeft gehad heeft de liefde voor het werk en het decorum in de maatschappij de plaats van Jane ingenomen. En hij beseft dat pas en heel plotseling als blijkt dat hij zijn dertigste trouwdag domweg is vergeten.

Hierna ontwikkelt zich een nieuwe houding ten opzichte van zijn lieve vrouw. Omdat het boek in de ik-vorm is geschreven kan elke man in zijn 50-er jaren zich identificeren met Wilson en elke vrouw met Jane. Wilson heeft zijn hart erop gezet om Jane opnieuw te veroveren met een hartstochtelijke liefde en aan het eind van dit prachtige boek zegt zijn zoon bewonderend: "het is je gelukt, het is je echt gelukt, ik heb mam nog nooit zo gelukkig gezien". Werkelijk een heerlijk boek om te lezen in onze heftige cultuur waar huwelijken zwaar onder druk staan.

Ik geef dit boek 5 sterren!! (Mijn man heeft het aan mij voorgelezen, ik vond dat al helemaal geweldig, want hij lijkt heel erg op de hoofdpersoon van dit boek).

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: De bruiloft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.