Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15121

15121

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kingsbury, Karen

Roman

Elsbeth de Jager

19-10-2015

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit is het eerste deel over Bailey Flannigan, de geliefde bijpersoon in de serie over de familie Baxter en de serie ‘Het witte doek’. Dat is prettig lezen omdat er veel personages al bekend zijn, alhoewel het boek ook zeker op zichzelf gelezen kan worden.

Ook in dit boek komt Bailey weer over als een spontane, gedreven vrouw die veel in de musicalwereld hoopt te bereiken en daar hard voor werkt. Wat betreft haar liefdesleven twijfelt ze tussen Cody, die ze al sinds haar jeugd kent, en Brandon Paul met wie ze in een film heeft gespeeld. Dat ze dit allemaal met haar moeder bespreekt, haar zelfs de desbetreffende sms’jes laat lezen, komt niet heel reëel over.

Bailey is een duidelijk beschreven personage met wie je tijdens het lezen gemakkelijk meeleeft. Toch vond ik alles wel erg positief, vooral in het gezin waar ze vandaan komt. Zonder enig gemopper helpen alle zes kinderen mee met huishoudelijke taken, het is altijd gezellig, iedereen is letterlijk kapot van verdriet als Bailey, toch al een volwassen vrouw, naar New York vertrekt. Het is allemaal net té en dat vind ik jammer, want de boeken van Karen Kingsbury zijn vlot geschreven en bevatten een duidelijke, christelijke boodschap.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 1 Average: 3]

 Een reactie op: Op eigen benen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.