Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15122

15122

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kamp, Wilkin van de

Geloofsopbouw

Ina Velthuizen

24-10-2015

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit boekje is een vervolg op 'Wie je bent in Christus', maar kan prima als 'zelfstandig' boek gelezen worden.

In het voorwoord schrijft Van de Kamp dat hij "je wil helpen ontdekken hoe God echt naar je kijkt en af te rekenen met Godsbeelden die niet overeenstemmen met het beeld dat Jezus ons van God heeft geschetst". Van de Kamp neemt dus de Bijbel als basis, maar beperkt zich niet tot de uitspraken van Jezus. De gebruikte teksten komen uit de hele Bijbel. Het boek telt 25 hoofdstukken, die lang genoeg (maar niet té lang) zijn om dagelijks in je stille tijd te overdenken.

Elk hoofdstuk start met een Bijbeltekst, die het onderwerp van dat hoofdstuk goed weerspiegelt. De onderwerpen zijn heel verschillend, maar als een rode draad door het hele boek loopt de gedachte dat jij voor God mooi en waardevol bent. Tijdens het lezen werd ik een aantal keren – zoals Van de Kamp in zijn voorwoord al aangeeft – geconfronteerd met een Godsbeeld dat ik niet direct herkende. De ondersteunende Bijbelteksten (deels opgenomen in eindnoten) maken dan duidelijk dat de schrijver zijn beweringen niet zomaar ergens vandaan heeft.

Al lezende kan de gedachte boven komen dat het allemaal wel érg mooi wordt voorgespiegeld, alsof zonde, straf en oordeel niet zouden bestaan. Van de Kamp gaat daar in dit boekje niet aan voorbij, maar schrijft vanuit een positief gezichtspunt: Je bent in Christus vrijgesproken!

Het taalgebruik is prettig; korte zinnen zonder ingewikkelde taal maken het boek makkelijk leesbaar. Lastig vond ik wel dat de citaten uit nogal wat verschillende Bijbelvertalingen komen, aangeduid met een afkorting.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 2 Average: 3.5]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.