Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15120

15120

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Slegers, Marlies

Jeugdboek

Elsbeth de Jager

16-10-2015

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Marlies Slegers heeft in ‘Onder mijn huid’ een heftig, actueel verschijnsel mooi uitgewerkt. Coco is al heel lang verliefd op Nick en helemaal in de wolken als hij werk van haar begint te maken. Zijn vriendin/ex-vriendin is minder blij. Ook Eileen, de beste vriendin van Coco, heeft zo haar bedenkingen omdat ze Nick een player vindt.

Het contact met Nick is, vind ik, een beetje tweeslachtig. Aan de ene kant voelt Coco zich geliefd en gehoord. Ze kan over veel dingen met Nick praten, zoals over de relatie met haar vader die moeilijk is voor haar. Maar anderzijds dwingt hij haar met overbekende woorden tot het sturen van naaktfoto’s en seksfilmpjes. Coco doet dit duidelijk tegen haar wil en Nick belooft alles meteen te deleten. Natuurlijk doet hij dit niet, maar gaat hij opscheppen bij zijn vrienden. Coco maakt het uit. Daarna ontvangt ze anonieme sms’jes met bedreigingen dat haar naaktfoto’s viraal gaan tenzij ze de afzender een nieuwe naaktfoto stuurt.

Coco’s wanhoop is goed beschreven. Ze zit in de val en kan eigenlijk geen kant op. Nick komt iets minder goed uit de verf. Is hij de aardige Nick op wie Coco verliefd is geworden en heeft hij echt niets met de bedreiging te maken? Het in mijn ogen niet consistente gedrag van Nick maakt het boek net iets minder sterk dan het had kunnen zijn. Desondanks is het zeker de moeite waard om te lezen! Leeftijd indicatie van dit boek: 13-15 jaar.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Een reactie op: Onder mijn huid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.