Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

10029

Ondergesneeuwd

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

DiGiovanni, Debbie

Christelijke roman

Saskia Schouten

16-06-2010

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Karan woont met Jack en hun twee dochters in Alaska. Ze geniet van het gezinsleven, het klimaat en hun honden.

Als Jack terugkomt van de bruiloft van zijn neef Bradford die in Californië woont, stelt hij Karan voor een voldongen feit. Hij heeft een baan aangeboden gekregen door Bradford en wil verhuizen naar Californië. Karan raakt helemaal van slag, maar beseft dat er niets anders opzit dan mee te gaan met haar man. In Californië kopen ze en huis en dan begint Jack met geld te smijten. Hij koopt allerlei overbodige dingen, die hij even gebruikt en daarna laat liggen. Karan weet niets van de financiële situatie maar vreest dat het niet goed blijft gaan. Dan raakt Jack zijn baan kwijt en blijkt dat hij schulden heeft gemaakt. Desondanks blijft hij geld uitgeven.

Zijn karakter verandert en Karan en hij groeien uit elkaar. Karan krijgt een baan bij een krant aangeboden, waar ze een gedichtenrubriek kan overnemen. Als Jack een gedicht van haar onder ogen krijgt, komt hij tot inkeer...

Dit boek wordt vanuit het ik-perspectief van Karan beschreven. Als lezer kun je goed meeleven met haar en krijgt je een mooi beeld van Alaska. Haar strijd om niet uit Alaska weg te willen, wordt duidelijk beschreven. Een beetje onrealistisch vind ik het dat Jack op stel en sprong naar Californië wil verhuizen en dat Karan heel volgzaam is terwijl vanbinnen alles bij haar in opstand komt. Als Jack tot inkeer komt, gaat hij direct mee naar de kerk maar er wordt niet echt gepraat over hoe het kwam dat hij zo materialistisch werd.

Er komt duidelijk in dit boek naar voren dat God er altijd bij is, ook in moeilijkheden.

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.