Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

08027

Onder dezelfde hemel

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kraker, Japke de

Christelijke roman

Saskia Schouten

18-07-2008

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Nadat haar baby Debby een ernstig ongeluk heeft gehad, vertrekt Lucy vanuit Suriname naar Nederland. Haar dochter kan daar een goede, medische behandeling krijgen. Haar vriend Lesley -vader van Debby- is ook in Nederland. Hij heeft een flat voor Lucy en Debby geregeld, maar verdwijnt dan uit haar gezichtsveld vanwege een -naar hij zegt- geheime missie.

Lucy maakt zich bezorgd om hem, en terecht ,want op een dag wordt hij stoned gevonden en naar haar huis gebracht. Lucy vertelt dat Jezus hem wil redden, maar daar wil hij niets van weten. Lesley is nogal bijgelovig. Hij is bang dat hij aids heeft en om te voorkomen dat hij Lucy besmet, gaat hij er vandoor.

Lucy vindt vrijwilligerswerk in het asielzoekerscentrum. Daar ontmoet ze Dirk, een leraar godsdienst die Bijbelstudies verzorgt voor asielzoekers. Ze krijgt een goed contact met hem; hij krijgt gevoelens voor haar maar geeft er niet aan toe.

Dan krijgt Lucy te horen dat Lesley in de Bijlmerbajes zit. Ze zoekt hem op maar op een harde manier wijst hij haar af. Dirk bezoekt hem regelmatig, ook als Lucy weer naar Suriname vertrekt. Als ze in haar vaderland is, krijgt ze van Dirk een brief...

In dit boek krijgt de lezer een redelijk goed beeld van het leven in Suriname. Wat de leesbaarheid echter niet bevordert zijn de soms lange uiteenzettingen. Als een maatschappelijk werkster het niet eens is met Dirks Bijbelstudies, geeft ze daar een halve bladzijde commentaar op wat door Dirk wordt beantwoord met een hele bladzijde. Verder is het een vlot lezend boek.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.