Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

08026

Hoop voor verslaafden

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kraker, Japke de

Christelijke roman

Saskia Schouten

01-07-2008

3 Stars

 

BESTEL

Recensie

Dit boek is een vervolg op: Onder dezelfde hemel, in 2001 uitgekomen bij Voorhoeve.

Dirk Stavast is leraar godsdienst en Nederlands. Hij raakt erg onder de indruk van een voordracht over drugsverslaafden van een leerlinge van hem, Loïs. Het gevolg hiervan is dat er een werkgroep gevormd wordt om iets voor de drugsverslaafden in Amsterdam te gaan doen. De zus van Loïs is verslaafd en vermist. Dirk en Loïs vinden haar en brengen haar thuis. Later verdwijnt ze met een vriend naar Suriname.

Een andere verhaallijn is die van de Surinaamse Lucy, die Dirk in Nederland heeft leren kennen. Per brief onderhoudt hij contact met haar. Hij heeft gevoelens voor Lucy, speelt zelfs met de gedachte om in Suriname werk te zoeken. Hij krijgt echter ook gevoelens voor Loïs, die hem duidelijk heeft gemaakt dat ze van hem houdt.

Dirk wil duidelijkheid wat betreft zijn gevoelens; hij wil naar Suriname om Lucy te ontmoeten en tevens Lisa, Loïs’ zus op te sporen. Als hij Lisa vindt, mailt hij Loïs die daarop besluit om haar zus te bezoeken. In Suriname vinden verrassende gebeurtenissen plaats.

Goed boek. De gevoelens van Dirk worden goed beschreven; het evangelie komt er duidelijk in naar voren en de lezer krijgt een goed beeld van het leven in Suriname.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *