Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13023

Nederland wo ai ni

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Wang, Lulu

Novelle

Saskia Schouten

11-04-2013

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

"Mijn geschenk aan het land dat mij in de afgelopen kwarteeuw met open armen onthaald heeft", schrijft de auteur aan het begin van dit mooi uitgevoerde boekje.

Qiangwei komt op 25-jarige leeftijd vanuit China naar Nederland om te gaan werken als docent Chinees op een hogeschool in Maastricht. Met een vlotte pen en een vleugje humor wordt beschreven waar Qiangwei in Nederland tegenaan loopt.

Ze kijkt raar op van het feit dat mensen in de trein geen oogcontact met haar maken als ze net in Nederland aangekomen is. Het zit haar nogal dwars dat ze haar koekjes niet kan delen met haar medereizigers. Meteen mist ze de Chinese reisstijl. Ze waant zich in Luilekkerland doordat er warm water uit de kraan en uit de douche komt. Ze verbaast zich erover dat mensen 's avonds 'vergeten' hun gordijnen te sluiten waardoor iedereen zo naar binnen kan kijken.

Nog meer waar ze zich over verwondert:
De winkels zijn gesloten op zondag;
de melk is niet aangelengd met water zoals in China;
automatische deuren van de supermarkt;
de vele soorten groente, fruit, frisdrank en andere artikelen in de supermarkt.

Dan komt er een vriendelijk echtpaar op bezoek en Qiangwei begrijpt niet waarom. Het blijken Jehova-getuigen te zijn en het is leuk om te lezen hoe verrast ze hierdoor is, helemaal als de mensen het over een vervolgbezoek hebben.

Met veel genoegen heb ik dit boekje gelezen. Het leest vlot, heeft korte hoofdstukken en is mooi geïllustreerd. Er is een book App ontwikkeld voor Apple en Android waarin Lulu te horen, is en een demofilm. De QR-codes staan in het boek.

Het boek is te koop in Lulu's webshop (gesigneerd exemplaar ) en in alle boekhandels in Nederland en België.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.