Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12129

Man van mijn dromen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Linden, Marja van den

Christelijke roman

Saskia Schouten

24-12-2012

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Else baalt ervan dat er thuis zuinig aan gedaan wordt en ze droomt ervan om een rijke man te trouwen. Als ze na haar studie op een accountantskantoor komt te werken, blijkt Anton, de zoon van de baas, een oogje op haar te hebben. Else geniet van zijn aandacht want hij is rijk en ziet er leuk uit.

Ze krijgen een relatie. Dat hij niet gelovig is, neemt ze op de koop toe, want hij voldoet volledig aan het profiel van de man waar ze al jaren van droomt. Ze hoopt en bidt dat hij tot geloof zal komen.

Dan gebeurt er wat Else steeds probeerde tegen te houden; ze gaan met elkaar naar bed en ze wordt zwanger. Ze trouwen maar Else wordt niet gelukkig. Anton raakt gokverslaafd en is weinig thuis. Else realiseert zich dat ze een verkeerde keus heeft gemaakt door met hem te trouwen.

Een vlot lezende, realistische roman waarin duidelijk naar voren komt wat er mis kan gaan als je God loslaat. Hier en daar is het verhaal een beetje voorspelbaar maar dat is meestal zo bij liefdesromans. Wat ik jammer vind is dat in de proloog al wordt beschreven wat er tussen hoofdstuk 15 en 16 gebeurt. De proloog neemt een deel van de spanning weg wat ik erg jammer vind. In de flaptekst staat een foutje: in plaats van accountantskantoor staat er notariskantoor.

Verder een prima boek met diepgang.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.