Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12130

Licht uit de hemel

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kauffman, Christmas Carol

Christelijke roman

Aritha Vermeulen

28-12-2012

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit boek heeft een prachtige cover, die bij de inhoud past. Het is geschreven door Christmas Carol Kauffman, een doopsgezinde auteur. Haar naam heeft ze gekregen omdat ze op de morgen van Kerst geboren werd. Ze schreef naast dit boek nog meer semi-biografische boeken, over mensen die ze ontmoette door het zendingswerk van haar man.

Licht uit de hemel is een hartverscheurend verhaal, over het leven in de vroege pionierstijd. Joseph wordt geboren in een gezin, waar de moeder een hart vol liefde heeft. Zijn vader echter niet, hoewel hij zich naar de buitenwacht voordoet als een vroom man. Hij toont meer zorg voor de boerderij en zijn veestapel. Het leven van Joseph is absoluut ongelukkig. Zijn vader Benneth behandeld hem verschrikkelijk. Ongelukjes worden meedogenloos afgestraft. Gelukkig moedigt moeder Annie hem aan en zegt ze hem vaak hoe waardevol hij is. Ze vertelt hem Bijbelverhalen en leert hem en de andere kinderen hun vader te respecteren, dwars door alles heen. Zij is een prachtig voorbeeld van lankmoedigheid en uithoudingsvermogen.

Het leven van Joseph wordt beschreven van zijn geboorte tot aan zijn leven als pastor. Zijn geestelijke groei en zijn strijd om te leren vergeven, worden boeiend open verteld. Ondanks het ontberen van de liefde van zijn vader, ontwikkelt hij zich tot een evenwichtige jongeman met een warm hart voor anderen. Josephs geschiedenis wijst erop dat er hoop is voor kinderen die opgroeien in ellendige situaties.

Een mooi boek om te lezen, hoewel het hier en daar wat saai is. De auteur heeft realistische personen neergezet. Het einde van Josephs vader stelde me een beetje teleur maar het is wel levensecht. Een indringend boek over de kracht van vergeving.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.