Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13001

Ademruimte

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Goedegebuure, Matthijs

Christelijk themaboek

Cora van Dijk

09-01-2013

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Je lichaam ademt zuurstof.
Je geest ademt waarheid.
Je ziel ademt liefde.

In dit boek staan een aantal bewerkte artikelen die reeds eerder verschenen. Een frisse kijk op de mensheid in relatie tot God, Jezus en de Heilige Geest. Artikelen bedoeld voor persoonlijke ontwikkeling voor ieder mens: hoe ontwikkel ik mijn talenten? Mag ik kwetsbaar zijn? Hoe ervaar ik de Bijbel in het dagelijks leven?
Maar ook meer specifieke vragen voor ieder die gekwetst werd in het leven: Waarom is seksueel misbruik zo ingrijpend? Hoe ga ik om met tegenslagen? Met de dood?

Bij elk artikel zijn een aantal vragen toegevoegd. Aan de hand daarvan kom je dicht bij jezelf en word je gedwongen diep in jezelf te kijken. Veel artikelen zijn heel praktisch; andere artikelen bieden inzicht in de psychologie achter gevoelens en gedachten. De meest relevante vraag wordt ook in het boek gesteld: Wat is liefde? Een veel voorkomende vraag bij mensen die iets ernstigs hebben meegemaakt wordt beantwoord: Hoe kan ik God leren vertrouwen?

Het boek is ingedeeld in een aantal thema's. Je kunt er voor kiezen om alles rond een thema te lezen in plaats van chronologisch. Maar het is geen boek om 'door te lezen' als een roman. Elk onderdeel is goed om enige tijd bij stil te staan en te overdenken. Dat kun je bijvoorbeeld doen door van een thema elke dag een subthema te lezen en overpeinzen, na te denken over de vragen en in te passen in je eigen leven. Persoonlijk heb ik het meest gehad aan het hoofdstuk rond geloof en vertrouwen en in het bijzonder het artikel over 'kwetsbaarheid of sterk zijn'. Ik kan merken dat ik steeds meer leer op God te vertrouwen voor letterlijk alles in het leven. Voor elke christen is dit boek aan te bevelen, vooral omdat het zo praktisch gericht is. Ook niet-christenen zullen veel kunnen waarderen en gebruiken. Wel kan hier en daar het taalgebruik voor de lezer iets te hoog gegrepen zijn, maar er blijft genoeg over waaraan je heel veel hebt in het dagelijks leven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.