Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15144

15144

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

King, Stuart Sendall

Christelijk themaboek

Frea Kroese

14-12-2015

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De geschiedenis van de Mission Aviation Fellowship is werkelijk een uniek, boeiend, hoopgevend en geweldig mooi verslag van wat God dwars door het leven van gewone mensen heen doet. Natuurlijk heeft de luchtvaart een enorme aantrekkingskracht op jonge mensen. Combineer dat met een groeiende liefde voor God en mensen en je zit binnen no time bij de MAF. Hoewel je lang bezig kunt zijn met het verkrijgen van je papieren. Het is niet alleen dat hoop vleugels geeft, de afgelopen zeventig jaar is het dat hoop letterlijk vleugels heeft voor duizenden, tienduizenden, honderdduizenden mensen in deze wereld. Dit boek is nog maar een fractie van alle geschiedenissen van piloten, vluchtcoördinatoren, technici, gezinnen die ergens in het buitenland op een vliegbasis wonen op duizenden kilometers afstand van alles wat hun vertrouwd was. Dit is alleen nog maar de indrukwekkende geschiedenis van de schrijver Stuart Sendall King, die door God geroepen werd om te gaan vliegen. Te vliegen om medische hulpposten te ondersteunen, armoede te bestrijden, ontwikkelingswerkers te helpen, bewoners van landen bij te staan in oorlogssituaties, armoedetoestanden en ziekte.

Dit gaat over gewone mensen, die moeten onderhandelen met hooggeplaatsten in regeringsgebouwen over landingsbanen en vluchtbases. Mensen, die zichzelf moeten redden met een bestaansminimum, dat bestaat uit een hut of een simpel huis of deel van de basis en het voedsel dat het land te bieden heeft, aangevuld met een mogelijk eigen opbrengst uit de moestuin. Niet verzekerd van een inkomen of een pensioen, maar wel van de belofte dat God voor hen zorgt. En dat heeft Hij gedaan. Er zijn binnen de MAF nauwelijks mensen omgekomen, hoewel er wel ongelukken waren in die zeventig jaren geschiedenis. De normen voor veiligheid zijn torenhoog vanwege de omstandigheden waaronder deze piloten in hun kleine vliegtuigen vliegen en voor elke vlucht wordt in de cockpit gebeden voor een veilige vlucht. Je ziet in dit boek dat kinderen van God (ook bij de MAF) van alles overkomt, maar dat God het werk zegent met groei en bloei. Wereldwijd is de MAF een onmisbare organisatie.

Dit boek verveelt geen moment, het is eerlijk, het is puur. Het is een boek waarin overgave en verwachting spreekt. Een geschiedenis, die alle jonge mensen zouden moeten lezen. Zó kan God ook jou roepen. Zó kan God ook door jouw leven heen werken en letterlijk mensen redden. Zó kun jij in jouw leven een enorm verschil maken.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.