Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

10038

Lucian, meesterwerk van een gevallen engel

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Lees, Tosca

Christelijke roman

Saskia Schouten

05-08-2010

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Clay werkt als redacteur bij een kleine uitgeverij. Op een avond komt hij een eethuis binnen en wordt hij begroet door een onbekende man die hem bij zijn naam noemt. Aanvankelijk denkt Clay dat het een schrijver is, maar als de man veel van zijn persoonlijke leven blijkt te weten, denkt hij in de richting van een Jehova's getuige. De man zegt tegen Clay dat hij zijn memoires op moet schrijven en uitgeven. Dan beseft Clay plotseling dat hij met een demon, een gevallen engel, te maken heeft.

Via zijn computer ontvangt hij berichten van Lucian, zoals de demon blijkt te heten. Het zijn korte berichten die een tijdstip bevatten waarop hij Clay wil ontmoeten. Lucian verschijnt in verschillende persoonlijkheden aan Clay, zowel mannelijk als vrouwelijk. Elke ontmoeting is een aanslag op Clays zenuwen; hij wordt beheerst door de ontmoetingen met Lucian en het opschrijven van diens verhaal.

Lucian onthult wat er voor de schepping gebeurde, de val van Lucifer en Gods onnoemelijke verdriet daarover. Via de schepping en de zondeval van de mens komt hij bij Jezus terecht. Het neemt Clay helemaal in beslag en uiteindelijk komt hij tot het besef dat het niet zomaar memoires zijn van een gevallen engel die hij aan het opschrijven is. Het is een liefdesverhaal: over de liefde van God voor mensen.

Een bijzondere roman met een dramatisch en indringend eind. De beschrijving van de toestand voor de val van Lucifer, het verdriet van God om diens val, hoe de demonen aankijken tegen de schepping en de zondeval; dit alles heeft de auteur met fijngevoeligheid beschreven. Ook komt de geboorte, het lijden en sterven van Jezus aan de orde. Het volledige evangelie wordt gebracht door een gevallen engel.

Een bijzonder boek dat je bijblijft.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.