Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

10037

Zomer in blauw

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Samson, Lisa

Roman

Cora van Dijk

31-07-2010

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Wat een krachtige roman! eigenlijk is het maar een eenvoudig verhaal, zo eenvoudig dat je je het makkelijk voor kunt stellen.

Heather heeft alles wat je je maar voor kunt stellen: welvaart, een succesvolle man en een schat van een zoon. En toch mist ze iets.....

Haar omgeving begint te merken dat er iets mis aan haar is. Ze is onrustig en heeft het gevoel: is dit nu alles? Dan komt ze in contact met een opvanghuis voor daklozen. En niet kort daarna ontmoet ze twee bijzondere bejaarde vrouwen. Deze mensen zetten haar correcte wereldje op zijn kop. Ze wist nauwelijks van het bestaan van daklozen af, maar ziet dat de non die het tehuis runt haar christen-zijn in praktijk brengt. Dat werkt zo aanstekelijk dat Heather tenslotte kiest om te gaan helpen. Haar vriendinnen, die ook allemaal een comfortabel leventje hebben, begrijpen haar niet; je kunt toch ook gewoon geld geven? Maar voor Heather is dat niet meer genoeg. Ze gaat helpen, al kost haar dat heel veel.

Ik heb bij het lezen van dit boek wel een traantje gelaten. Hier in Nederland spelen dezelfde zaken: velen leiden een rustig en welvarend leven; een goede baan, gezinnetje, lekker op vakantie en doen en laten wat je kunt. Maar dit boek zet wel aan tot denken: hoe ver zijn wij bereid te gaan als God ons roept?

De schrijfstijl van het boek is prima. Heel vlot en aansprekend. Telkens wil je weer verder lezen om te ervaren wat Heather meemaakt. Haar zoektocht naar haar plaats in Gods koninkrijk spoort je aan om te onderzoeken of je zelf wel op de goede plaats bent.. Op de achterkant van het boek staat: je moet wel een beetje gek worden om te ontdekken welk doel je leven heeft. Dat is nu precies wat in dit boek plaatsvindt.

Het boek begint met een citaat uit de Bijbel:

Er is jou, mens, gezegd wat goed is,
je weet wat de Heer van je wil:
niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten
en nederig de weg te gaan van je God.
(Micha 6: 8)

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.