Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17044

Like Me

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Amerom, Nicolas van

Christelijke bezinning

Frea Kroese

06-05-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Voor alle volgelingen van Jezus Christus heeft Nicolas van Amerom een praktisch boek geschreven over hoe om te gaan met onze smartphone, of liever, de invloed van de toegang die onze smartphone ons geeft tot de virtuele wereld. De virtuele wereld is enorm, overweldigend en veeleisend. Of liever gezegd: onze ego is enorm, overweldigend en veeleisend. Nog meer dan vroeger worden we in de verleiding gebracht om een schijnbeeld van onszelf te tonen. Zonder smartphone konden we niet meer dan drie intieme vrienden, twaalf wat minder intieme vrienden en een kring kennissen onderhouden. Met smartphone barst ons leven van de ‘vrienden’ aan wie we denken te moeten vertellen en laten zien dat we stralende, succesvolle mensen zijn.

Nicolas geeft Jezus’ recept voor een betere verhouding met onze smartphone (of liever gezegd met ons hart) in zeven hoofdstukken weer. Hoe ben ik mezelf in de virtuele wereld? Hoe kan ik een licht van Jezus zijn, een kind van God de Vader op het wereldwijde web? Hoe ga ik met verleidingen en verlangens om? Hoe kijk ik naar andere mensen? Hoe blijf ik zuiver in mijn seksualiteit? Hoe geef ik de dwang om gezien en gehoord te worden aan God? Hoe neem ik welverdiende rust met al mijn devices?

Nicolas werkt de antwoorden op deze vragen uit en gaat zichzelf daarbij niet uit de weg. Hij vertelt hoe het bij hem ook zuigt. Heel mooi dat Hij een gebed aan het eind van elk hoofdstuk zet. Praktisch en goed. Maak jezelf los van je Self en geef je hart, tijd en talent weer (en steeds opnieuw) over aan God.

Dit is een boek om steeds opnieuw weer te raadplegen, maar nog liever: lees de Bijbel en zie hoe Jezus zegt: Kom tot Mij, allen die vermoeid en belast zijn, Ik zal je rust geven.

Mooi vormgegeven. Makkelijk te lezen. Ontzettend actueel. Ongelooflijk sterke titel: Like Me, ik lees het als: “Zoals Jezus” en niet: “Wil je me alsjeblieft leuk vinden”.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.