Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17065

Lijmen

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schippers, Mirjam

Christelijk jeugdboek

Cora van Dijk

06-06-2017

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Nikki zit in havo 4. Ze komt uit een stabiel gezin en heeft een leuke vriend. Maar er is iets in haar leven dat haar steeds meer dwars gaat zitten. Ze is zo vaak moe. En in de loop van de tijd wordt het steeds erger.

Het leidt bij Nikki tot de angst om afgewezen te worden. Wat zal haar vriend Tim er wel niet van vinden? En ook is het moeilijk om het haar vriendin duidelijk te maken. Gelukkig kan ze het wel goed met haar moeder bespreken.

Het begin van het boek vond ik wat vlak. Het duurde even voordat ik gepakt werd en meegetrokken werd in de figuur van Nikki. Maar als je eenmaal door de eerste hoofdstukken heen bent is het boek beslist de moeite waard. Het is knap dat Schippers gekozen heeft voor dit onderwerp; niet alle jongeren krijgen te maken met de situatie van Nikki. Het gesleep van arts naar arts, verkeerde diagnose, terugvallen. Wel herkenbaar is het onderwerp relaties; wat zijn we bang dat relaties kapot gaan. En wat we daaraan proberen te doen kan zelfs tegengesteld werken.

Mirjam Schippers werkt met tieners, dat is duidelijk te merken. Ze heeft inzicht in hun leefwereld en dat is uitstekend gebruikt in dit boek. Een mooi boek voor tieners, waarbij ze worden aangespoord verder te kijken dan een oppervlakkige vriendschap. Begrip te hebben voor elkaar. Een relatie nieuw leven in te blazen. Ondanks deze opvoedkundige onderwerpen heb je nergens in het boek het idee dat de auteur belerend is. Het is gewoon een ontspannend boek voor tieners geworden. Knap gedaan.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.