Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17066

De herberg van Ivy Hill

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Klassen, Julie

Historische roman

Sjoerd Veenman

08-06-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Mysteries op het Engelse platteland.

Het Engelse platteland zag er in de negentiende eeuw idyllisch uit, maar werd niet uitsluitend bevolkt door vriendelijke, goedbedoelende mensen. Daar kom je in ‘De herberg van Ivy Hill’, het nieuwste boek van Julie Klassen, en het eerste deel van een nieuwe serie, wel achter!

De hoofpersoon, Jane Bell, is een pittige jonge vrouw die ‘onder haar stand’ is getrouwd met een herbergier. Als deze John onder geheimzinnige omstandigheden om het leven komt, wordt ze van het ene op het andere moment de eigenaresse van zijn herberg. En dat betekent nogal wat, want ze ontdekt al snel dat er grote schulden zijn. Als die niet binnen drie maanden worden afbetaald, raakt ze het bedrijf kwijt …

Jane gaat niet bij de pakken neerzitten en organiseert een wedstrijd voor postkoetsen om extra inkomsten te krijgen. Ze wordt echter tegengewerkt.

Gelukkig krijgt ze ook medestanders. Haar schoonmoeder, met wie ze het eerst helemaal niet kon vinden, ontpopt zich gaandeweg het verhaal tot een vrouw aan wie ze veel steun heeft. De ontwikkeling wordt heel geloofwaardig beschreven.

Sommige lezers zullen het verhaal een tikje traag vinden, maar als je geïnteresseerd bent in de periode ga je er vast van genieten. De auteur besteedt veel aandacht aan de historische details. Ook vind ik haar goed in het tekenen van de verschillende karakters. En dan is er ook nog een redelijk doordacht plot. Om die redenen vind ik het een van de betere boeken van de historische romans die ik de laatste tijd onder ogen heb gekregen.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.