Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17064

Hoe een spin het leven van een man redde

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Hutter, Tony

Christelijk jeugdboek

Sjoerd Veenman

06-06-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dat kinderboeken intrigerende titels kunnen hebben wist ik al, maar deze vind ik opvallend sterk. Het goed verzorgde boek bevat een groot aantal verhalen over Spurgeon, maar begint met enkele verhalen over diens grootvader. Het draait echter vooral om de bekende predikant en je krijgt gaandeweg een beeld van zijn leven. Zijn werk wordt nog steeds veel gelezen en ook hijzelf staat nog altijd in de belangstelling. Nog maar enkele jaren geleden verscheen er een mooie biografie over hem, geschreven door ds. Van der Sluijs.

Spurgeon gebruikte allerlei gebeurtenissen en dingen die hij zag en meemaakte in zijn preken. Dat is een van de redenen – zo niet de belangrijkste - waardoor ze niet alleen in de negentiende eeuw, maar ook nu nog mensen raken. De verhalen zijn kort – ongeveer twee pagina’s – en worden steeds vooraf gegaan door een toepasselijke Bijbeltekst. Ze zijn erg geschikt om voor te lezen. Er zit veel variatie in. Sommige gaan over gebedsverhoringen, andere over de strijd tegen de zonde enz.

En dan die spin. Tja … Laat ik iets van het raadsel onthullen. Het heeft te maken met de snelheid waarmee zo’n klein dier een prachtig web kan maken.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.