Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12047

Lijfwacht van Janeway

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Veen, Sytse van der

Christelijke roman

Saskia Schouten

19-05-2012

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Deze roman speelt zich af in 1665, in Londen. William Clark is naar de stad gekomen om een nieuw bestaan op te bouwen nadat hij jarenlang soldaat was geweest. Hij vindt onderdak bij zijn oom en krijgt tevens werk aangeboden. De pest waart rond en ook Williams tante wordt daar het slachtoffer van.

Ondanks deze pestepidemie trekken de puriteinse predikers rond, tegen de wil van de koning. Janeway is één van hen; hij loopt het risico om slachtoffer te worden van een aanslag. Nadat William hem op het nippertje gered heeft bij een aanslag, wordt hem gevraagd om de lijfwacht van Janeway te worden. Hij accepteert het aanbod en dan ontdekt hij dat er complotten gesmeed worden. Hij gaat achter enkele verdachte figuren aan en komt uiteindelijk in een levensbedreigende situatie terecht...

Een interessante historische roman die een goed beeld geeft van het leven in de zeventiende eeuw. Janeway heeft echt bestaan en hoewel er niet zo heel veel over hem bekend is, is de auteur erin geslaagd om een spannende roman neer te zetten. Op een aansprekende manier brengt Janeway aan William het evangelie maar uiteindelijk wordt hij door een meisje met een levensbedreigende ziekte tot nadenken gezet.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:



2 Reacties op: Lijfwacht van Janeway

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.