Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12048

Herfstparels

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Beek, Ina van der

Christelijke roman

Saskia Schouten

22-05-2012

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Als Nicky's moeder overleden is, lijkt het alsof ze ook haar vader is kwijtgeraakt. Hij vertrekt naar Zwitserland voor zijn werk en Nicky blijft in het ouderlijk huis wonen. Ze krijgt contact met Rick van Noorden die bij de marine werkt. Ze krijgen een relatie maar Nicky leert hem niet echt kennen. Hij beweert dat hij op de meest vreemde tijden moet werken en op haar vragen blijft hij vaag. Hij speldt haar van alles op de mouw. Nicky gelooft alles wat hij zegt, ook als hij het plan opvat om samen met haar een camping in Tsjechië te beginnen. Op zijn verzoek stort ze het geld voor de benodigde aanbetaling op zijn rekening. Later krijgt ze twijfels. Is Rick wel degene die hij zegt te zijn?

De tweede verhaallijn gaat over Jenneke en Peter die drie kleine kinderen hebben. Peter geeft zijn baan in de bouw op als hij een baan als koerier aangeboden krijgt. Hun inkomen gaat met sprongen omhoog maar Jenneke heeft zo haar twijfels. Is het wel zuivere koffie? Peter moet op de meest vreemde tijden weg om pakjes te bezorgen en hij vertelt niets over het bedrijf. Ze weet alleen de naam van zijn baas. Het lijkt er verdacht veel op dat het met drugs te maken heeft. Peter besteedt geen aandacht meer aan de kinderen en hun huwelijk is ook niet meer wat het geweest is. Dan verdwijnt hij plotseling en staat de politie voor de deur...

Een vlotlezende roman die ik in twee dagen uitgelezen heb. Hier en daar is het verhaal wat voorspelbaar zoals het feit dat Nicky haar geld niet meer terugkreeg. De ontknoping echter is buitengewoon verrassend en onvoorspelbaar.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.