Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17124

Je lijf je looks je leven

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Ebeli, Saskia L.

Themaboek over kanker

Cora van Dijk

28-09-2017

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Hoe zorg je goed voor jezelf als je kanker hebt? Dit boek gaat over vrouwen en kanker; niet zozeer over de ziekte zelf, maar over hoe je als vrouw op een stijlvolle manier de periode van ziekte doorkomt. Een boek zoals er nog niet eerder is geweest.

Aan bod komen echte vrouwelijke onderwerpen. Zo is er een hoofdstuk over huidverzorging, want de kanker doet nogal wat met onder andere je huid. Hoe kun je je huid verwennen en daarmee jezelf? Handige tips. Make-up is belangrijk om je er goed uit te laten zien. Het hoofdstuk over haar is verrassend met mooie foto’s als voorbeeld hoe je er vrouwelijk uit kunt zien met een kaal hoofd. Er is aandacht voor voeding en beweging. Bij elk hoofdstuk niet alleen praktische informatie, maar ook handige tips, bijvoorbeeld: ‘als je je haar gemillimeterd hebt, haal dan elke morgen een stofroller voor kleding over je hoofd. Alle loszittende haren blijven in de rol hangen en je hebt minder last van uitval.’

Zoals ik al zei, een heel ander boek over de gevreesde ziekte kanker. Steeds meer mensen overleven deze ziekte. Maar het is wel een periode in je leven die heel wat met je doet. Juist dit boek is een uitzondering op alle infoboeken. Niet de ziekte staat centraal, maar jij als vrouw. Het is goed geschreven en mooi vormgegeven. Daarmee is het zelfs een leuk boek om cadeau te geven aan een vriendin met kanker. Of jezelf te verwennen door het te kopen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.