Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17125

Verborgen schat

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Heijboer, André

Jeugdboek

Saskia Schouten

04-10-2017

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Een boeiend boek in de serie: De vervolgde kerk.

Dae-jung woont in Noord-Korea. Hij is een briljante leerling en heeft daarom een klas overgeslagen. Overal hangen portretten van de Grote Leider en zijn zoon de Geliefde Leider. Die portretten moeten met de uiterste zorg behandeld worden, zoals de leerkracht die er een buiging voor maakt voor hij ze zorgvuldig afstoft.
Dae-jungs hart is vol van de Geliefde Leider en hij wil hem eren. Dan ziet hij in een bouwvallige hut een scheef hangende krantenfoto van de Eeuwige Leider. Als hij hem recht wil hangen komt er een scheur in. Hij schrikt geweldig maar dan ontdekt hij een kleine nis in de muur die zijn nieuwsgierigheid opwekt. Er blijkt een Bijbel in te zitten. Hij schrikt enorm, hij is zijn hele leven al voor dat boek gewaarschuwd. Maar zijn nieuwsgierigheid wint het van de angst en hij neemt de Bijbel mee. Thuis verstopt hij het boek en leest er regelmatig in.

Langzaam maar zeker begint hij te geloven dat zijn land wordt geregeerd door leugens. Als zijn moeder wordt verdacht van spionage, vlucht ze met Dae-Jung. Via een contactpersoon kunnen ze meerijden naar een dorp vlak bij de Chinese grens. Dan overkomt hun een ongeluk en komen ze terecht bij christenen…

Dit is een realistisch jeugdboek over het leven in Noord-Korea. De indoctrinatie die de mensen moeten ondergaan, wordt goed beschreven. Als Dae-jung en zijn moeder bij christenen komen, wordt er een profetie uitgesproken. Ze vragen er wat over en gebruiken het woord ‘profetie’ zonder te vragen wat dat is. Het is niet realistisch om christelijk jargon te gebruiken als je dat niet kent.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Verborgen schat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.