Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19032

lichtval

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Grandia, Marianne

Christelijke novelle

Antoinette Schram

21-03-2019

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Vanaf 20 maart 2019 hebben de christelijke boekwinkels de Week van het Christelijke Boek en daarbij ook een eigen cadeau. Dit jaar is dat de novelle ‘Lichtval’ van Marianne Grandia. Een kleinood, in de stijl die we van Marianne Grandia mogen verwachten, waarbij het dagelijkse leven dat niet altijd over rozen gaat, gecombineerd wordt met een Bijbeltekst en een concrete toepassing.

Voor dit verhaal leven we mee met Thijs en Jolanda, die na veertien jaar huwelijk letterlijk uit elkaar zijn gegroeid. Hij zit voor zijn werk nu in Groningen en zij blijft met haar kinderen in Brabant. In het verhaal volgen we afwisselend Jolanda en Thijs. Het wordt de lezer al gauw duidelijk dat ze allebei gekwetst zijn, maar over die gevoelens niet meer met elkaar praten. Door hun daden moet de een raden wat de ander echt wil. Het zal geen verrassing zijn dat het op die manier niet werkt.

Tot zover is deze novelle verschrikkelijk cliché en toch heb ik ervan genoten. Uiteindelijk vind ik de uitwerking van het Bijbelgedeelte uit Hooglied 2 vers 15 erg waardevol. Juist omdat Thijs en Jolanda allebei op een verschillende manier inzien wat dit voor hun huwelijk betekent. Het is een les, die we allemaal ter harte kunnen nemen. Het is niet altijd iets groots waardoor iets stuk gaat.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Lichtval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.