Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17073

Leren bidden met het Onze Vader

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Rottier, Rens

Geloofsopbouw

Aritha Vermeulen

26-06-2017

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Rens Rottier, bestuurder van Driestar educatief, schreef een uniek boekje waarin hij laat zien hoe je kunt bidden vanuit het Onze Vader. In de inleiding vertelt hij dat Luthers onderwijs over het bidden hem geholpen heeft tijdens een dorre periode in zijn gebedsleven. Wat hem ook geholpen heeft is de goede raad van een predikant die erop attendeerde dat de antwoorden van de zondagen van de Heidelbergse Catechismus over het Onze Vader ook heel goed te gebruiken zijn voor het persoonlijke gebed.

De eerste vier hoofdstukken van dit boek zijn leerzame stukken over het gebed in het algemeen. Hierbij kun je denken aan onderwerpen als: bidden als geestelijke oefening, de gebedspraktijk, Het Onze Vader als bron en regel voor ons gebed. Hoe zag Luther het Onze Vader? Ik deel een citaat om je de sfeer van het boekje te laten proeven:

“Het Onze Vader is voor Luthers leven onbetwistbaar de grootste bron. Hij schrijft aan meester Peter: Want nog heden ten dage zuig ik aan het Onze Vader als een kind, ik drink en eet ervan als een groot mens en kan er niet genoeg van krijgen; het is voor mij, boven de Psalmen, waar ik toch zeer veel van houd, het allerliefste gebed.”

In het praktische deel van zijn boek formuleert Rens Rottier bij iedere bede uit het Onze Vader een viertal voorbeeldgebeden Je kunt deze gebruiken als hulpmiddel tijdens je eigen stille tijd. Bij elke gebed hoort ook een gedeelte uit de Bijbel, met een uitgelichte kerntekst. De Bijbelteksten worden geciteerd uit de Herziene Statenvertaling. Achterin is een lijst met boeken te vinden die Rens Rottier gebruikte bij het schrijven van zijn boek.

Hoewel de cover een beetje aan de saaie kant is, vind ik de inhoud van dit boek geweldig inspirerend. Het is echt een juweeltje! Wil je het gebed (her) ontdekken? Dan is dit je kans om meer te weten te komen over het grote gebed dat Christus aan Zijn discipelen leerde. Warm aanbevolen!

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.