Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12101

Koper

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Velde, Connie van de

Christelijke roman

Antoinette Schram

22-10-2012

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Al heel haar leven probeert Marleen haar moeders hart te bereiken, maar steeds stuit ze op een muur. In de debuutroman van Connie van de Velde staat de moeder/dochter relatie centraal. Dat is geen origineel thema, maar ze heeft het op een integere manier uitgewerkt. Koper leest gemakkelijk, hoewel er geen plaats wordt genoemd, voelt het vertrouwd, als een typisch Nederlands verhaal.

Marleen is een vijftiger, een alleenstaande vrouw, afdelingshoofd in een ziekenhuis. Haar vader is pas overleden en ze heeft haar moeder geholpen met verhuizen. Ze bezoekt haar trouw, maar ontvangt geen liefde van haar. Dat het eigenlijk altijd al zo is geweest blijkt uit de herinneringen die Marleen overvallen. Haar moeder Margje draagt een geheim met zich mee. Ook haar verhaal en herinneringen worden verteld. Als Marleen via een jeugdvriendin een set koperen gewichten bij haar moeder brengt, komt het tot een uitbarsting.

Beide vrouwen zijn het zicht op God kwijt, maar de schrijfster zorgt voor mensen in hun omgeving die het geloof uitdragen. Dat doet ze op een geloofwaardige manier, daardoor is het een positieve christelijke roman geworden.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.