Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12102

Jacht

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Foekens, Simone

Kinderboek

Saskia Schouten

24-10-2012

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De tweeling Tim en Sil is de omgeving aan het verkennen. Ze zijn namelijk net verhuisd. Ze ontdekken dat er verschillende mensen op dezelfde plek in de bosjes moeten zijn; eerst een man, later een gezin. Als ze het woord 'teebee' opvangen, besluiten ze het via Google op te zoeken. Ze ontdekken dat het met 'geocaching' heeft te maken. Een soort schatzoeken via gps. Het spreekt de jongens wel aan en ze kopen een tweedehands gps-apparaat. Ze gaan enthousiast op pad en vinden verschillende caches met tb's en coins.

Sil wordt verliefd op klasgenootje Lindy die parttime in een modezaak werkt. Deze winkel wordt overvallen, vervolgens ook de benzinepomp en de supermarkt. Sil vraagt of Lindy mee wil doen met geocachen. Tim vindt dat niet zo leuk en gaat niet met hen mee. Tijdens hun zoektocht komen Lindy en Sil een man tegen die verdacht veel op één van de overvallers lijkt. De man bedreigt hen, dwingt hen om met hem mee te gaan en sluit hen op in een huis. Als Lindy toestemming van hem krijgt om naar de wc te gaan, stuurt ze Tim een sms'je.

Een vlotlezend, spannend boek voor kinderen vanaf negen jaar. Ik las het in één ruk uit en ik denk dat de jonge lezers dat ook zullen doen; vooral het eind is heel spannend. Het geocaching spel bestaat echt, ik had er nog nooit van gehoord, dus het was wel interessant om erover te lezen. Zoals gewoonlijk bij boeken van deze auteur ontbreekt de humor niet.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.