Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12100

De dochter van de vuurtorenwachter

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Coble, Colleen

Romantische thriller

Frea Kroese

20-10-2012

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Heerlijke vakantielectuur is deze romantische thriller. Alle romantische voorwaarden zijn aanwezig: eind 18e eeuw, begin 19e eeuw speelt dit 'kostuumdrama' zich in Californië af. De prachtige jurken van die tijd, compleet met hoed, worden uitgebreid beschreven, net zoals de inrichting van de weelderige huizen van de rijkelui. Addie, als dochter van een vuurtorenwachter, daarentegen, heeft het niet breed. Maar zeuren doet ze niet. Ze heeft veel talenten en haar vader stimuleert haar om te studeren en te doen wat ze goed kan.

Dan valt op een stormachtige dag een man het huis binnen. Hij beweert dat Addie niet de dochter van de vuurtorenwachter is, maar de dochter van zijn zwager, een rijke kerel, die een landgoed en verschillende bedrijven bezit. Addie besluit om met de man mee te gaan om te solliciteren als lerares van de 5-jarige kleinzoon van de rijke man en hoopt daardoor de waarheid over haar wortels te vinden.

Het verhaal dat zich hierna ontrolt, zit vol verrassingen en ontknopingen en wordt gecompleteerd door een ware eindstrijd. En gelukkig... eind goed wordt al goed. De liefde komt ruim aan bod, de romantiek viert hoogtij en de spanning wordt goed opgebouwd. Ik vond het heerlijk om bij een boek als dit eens lekker weg te dromen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: De dochter van de vuurtorenwachter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.